ANTWERPS-NEDERLANDS
WOORDENBOEK

Tony Rombouts & Bert Bevers

Voor het Antwerps-Nederlands Woordenboek sloegen twee dichters, zeg maar twee taalfanaten, de handen in elkaar: de Vlaming Tony Rombouts en de Nederlander Bert Bevers, allebei woonachtig in Antwerpen. Het is een handig lexicon, uiterst geschikt voor de talrijke Nederlanders die elk weekeinde de Scheldestad aandoen. Maar niet alleen voor de Nederlanders is dit boekje een onmisbaar instrument: ook alle Vlamingen, van de Westhoek tot in Limburg, krijgen eindelijk de kans de Antwerpenaar te begrijpen. Zelfs de Antwerpenaren zelf hebben er heel wat aan want door de liefde voor hun eigen spraak dreigen zij al eens te vergeten wat hun woorden in het Nederlands betekenen. Kortom: voor iedereen die Antwerpen liefheeft is elke pagina van dit woordenboek goud waard!

over het Antwerps-Nederlands Woordenboek:

Het dialect van de stad Antwerpen is wellicht uniek onder de Nederlandse dialecten in BelgiŽ. Zijn bereik overstijgt ver de grenzen van de stad. Wat functies en psychologische waarden in de stad zelf betreft, is er waarschijnlijk nauwelijks  verschil met de lokale talen van andere Vlaamse steden. Maar het Antwerps is uniek omdat het voor zijn hele periferie een onweerstaanbare magneet vormt. Die periferie strekt zich uit over het westen van de provincie Antwerpen, maar in toenemende mate ook over het oosten van Oost-Vlaanderen. [Ö.] Ook hier dus: een onmisbaar instrument voor een ieder de de Antwerpenaar wil begrijpen.
Georges De Schutter in De Standaard

Een uitermate keurig naslagwerkje, compact en handig in 't gebruik.
De Morgen

Het woordenboek van Tony Rombouts en Bert Bevers is niet alleen voor 'Ollanders', maar ook uiterst geschikt voor iedereen die inzicht wil verwerven in het Antwerps.
Koen Verstraeten in Gazet van Antwerpen

De Nederlander die het Antwerps-Nederlands Woordenboek van Tony Rombouts en Bert Bevers doorleest, zal veel van de daarin opgenomen woorden niet herkennen. De nabijheid van de Franse taal is goed merkbaar. Elk lemma in dit boekje geeft de betekenis van het trefwoord, die indien nodig nog met een voorbeeldzin wordt verduidelijkt.
Raymond NoŽ in Onze Taal
een publicatie van Artus Uitgevers,
Postbus 42, 2000 Antwerpen,
ISBN 90 804539 3 5, NUGI 943